Rejseforsikringers dækning

Rejseforsikring dækningNår du skal på ferie er det ikke kun pas, pung og nøgler du skal huske. Lige så vigtigt er det at huske dit blå sygesikringskort og din rejseforsikring.
Er man så uheldig at komme til skade eller blive syg på ferien, kan man ende op med en ubehagelig regning hvis man ikke har en forsikring.
Der er flere forskellige dæknings muligheder på en rejseforsikring og det er vigtigt at du ved hvad dine behov er.
Som udgangspunkt dækker en rejseforsikring kun akut sygdom og tilskadekomst. En udvidet forsikring kan dække alt fra hospitalsbehandling til hjemtransport. Skulle du komme ud for en alvorlig ulykke, kan hjemtransporten virkelig få regningen til at løbe op. 100.000 kr for hjemtransport hvis man ikke er forsikret er ikke usædvanligt, og alt dette skal betales af egen lomme da man ikke kan få noget dækket når først ulykken er sket.

Forskellige dækningsmuligheder

Organisationer og firmaer som forsikringsselskaber, rejsebureauer og de fleste banker tilbyder rejseforsikringer.
Der er flere forskellige muligheder alt efter dit behov.
En typisk rejseforsikring bliver tegnet for det antal dage din ferie varer.

En basis forsikring der som før nævnt udelukkende dækker akut sygdom og ulykker der kan behandles på dit rejsemål.

En udvidet forsikring der både dækker hjemtransport, sygeledsagelse, hjemkaldelse og erstatningsrejse.

Hvis du rejser ofte er en årsrejseforsikring måske den bedste løsning for dig. Vær opmærksom på at forsikringen i de fleste tilfælde kun dækker rejser på op til 30 dage pr. rejse.

Der er forskellige rejseforsikringer alt efter om du rejser i et EU/EØS land eller i resten af verden.
De fleste forsikringer gælder i op til 30 dage, andre i op til 60 dage. Der er stor forskel på de enkelte forsikringsselskaber, men du kan stort set altid tilpasse din rejseforsikring til at dække lige præcis dine behov.

Udvidet dækning

Uanset hvilken forsikring du vælger kan der som regel tilvælges dækning af eksempelvis skisport, anden aktiv sport så som motorcykel, dykning, faldskærms- og elastikudspring.
Afbestillingsdækning hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse på grund af alvorlig sygdom, erstatningsrejse hvis du er sengeliggende eller indendørs mere end halvdelen af rejsen, for eksempel på grund af sneblindhed eller solskoldning, forsinket bagage, forsinket fremmøde til dit fly eller andre transportmidler er andre eksempler.

Ikke dækket af rejseforsikringen

Det er forskelligt alt efter dit forsikringsselskab, men som tommelfingerregel dækker din forsikring ikke:

•    Afbestilling af rejsen på grund af graviditet eller dårligt vejr.
•    Ejendele stjålet fra din bil fordi de ligger synligt fremme.
•    Bortkomst af dine værdigenstande uden at det skyldes tyveri.
•    Forsinkelse af flyet på grund af strejke.
•    Rejser til lande, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til på grund af krigstilstande eller lignende omstændigheder.
•    Behandling af eksisterende og kroniske sygdomme, som har ført til behandling, vurdering ved læge, indlæggelse inden for de seneste 6 mdr. eller ændret medicinering.
•    Udgifter til at erstatte, reparere eller udskifte proteser (fx tandlægebesøg), briller, kontaktlinser, høreapparater eller andre hjælpemidler.