Hvornår bør man have en rejseforsikring?

Rejseforsikring dækningDet kan være svært at beslutte sig for hvornår du har brug for en rejseforsikring. Hvorvidt du har brug for en rejseforsikring kommer an på flere omstændigheder. Hvor går rejsen hen, i hvor lang tid skal du være væk og hvad er formålet med rejsen.
Efter indførelse af det blå sygesikringskort er hjemtransport i tilfælde af ulykke eller dødsfald ikke længere dækket, og dette er vigtigt at være opmærksom på.

Det er altid en god ide at tegne en rejseforsikring hvis du rejser til et land der har en stor egenbetaling af offentlig sygdoms- og ulykkesbehandling. Du bør ligeledes undersøge reglerne i det vedkommende land så du ikke havner i en ubehagelig situation.

Derimod er det altid vigtigt at tegne en rejseforsikring hvis du skal rejse udenfor EU eller EØS lande, hvis sportsaktiviteter er formålet med din rejse eller rejsen er af mere end 1 måneds varighed.

Ifølge statistikker kommer 1 ud af 50 til skade på skiferien. Uden en rejseforsikring, kan en alvorlig skade der kræver hjemtransport nemt løbe op i 20.000-50.000 kr. og endda over 100.000 hvis hjemtransporten skal foretages med ambulancefly. Hvis du ikke har en rejseforsikring kommer du til at skulle betale selv og der er ikke mulighed for senere at få udgifterne dækket af dit forsikringsselskab.

Du bør derfor altid tegne en rejseforsikring hvis:

•    Du rejser udenfor et EU/ EØS land (EU+Island, Lichtenstein og Norge).
•    Du afholder en aktiv ferie der inkluderer eksempelvis ski, motorcykel, elastikspring eller dykning.
•    Du rejser med børn.
•    Din rejse varer over 1 måned.
•    Du rejser til et land med stor egenbetaling af offentlig behandling.

Hvilken rejseforsikring skal jeg vælge?

Du bliver ofte tilbudt en rejseforsikring af dit rejseselskab, men dette er ikke nødvendigvis hverken den bedste eller billigste løsning.
Den mest oplagte mulighed er at tegne rejseforsikringen hos et af de forsikringsselskaber der er specialiserer sig i rejseforsikringer, da man her oftest er sikret en komplet og god dækning. Der findes dog alternativer som rejseforsikringer gennem banker, da disse i nogle tilfælde tilbyder en rejseforsikring tilknyttet dit kreditkort.

Ligesom med alle andre forsikringer, findes der forskellige rejseforsikringer alt efter behov for dækning. Den mest basale rejseforsikring dækker akut sygdom og skader der kan behandles lokalt, mens en udvidet forsikring dækker alt fra hospitalsophold til hjemtransport. Du skal også være opmærksom på at det ofte kræver en særlig udvidet forsikring hvis du dyrker risikosport.
Rejser du ofte, kan en årsrejseforsikring være den bedste løsning.

For at få et overblik over nogle af de rigtig gode rejseforsikringer, som alle ligger i et fornuftigt prisleje, kan du benytte vores oversigt her på Cosurance.

Priser på rejseforsikring

Prisen på en rejseforsikring rangerer fra et par hundrede kroner årligt op til flere tusinde afhængigt af hvilken dækning du har brug for. Det er dog ikke altid at pris og dækning hænger sammen, da man hos mange forsikringsselskaber, med en lavere pris, får en ligeså god dækning.
Du kan spare mange penge på din rejseforsikring hvis du undersøger priser og eventuelt indhenter flere forskellige tilbud, og netop derfor er Cosurance til!
Når du kigger på rejseforsikringer, er det vigtigt at være opmærksom på dækningen så man ikke får en uvelkommen overraskelse hvis uheldet skulle være ude.