Hvordan man får mest ud af sin rejseforsikring

Udnyt din rejseforsikring

Oksen_Jannik

Jannik Oksen – 5 år i forsikringsbranchen

Udnyt hvad du betaler for!
Af Jannik Oksen

Hvis du er en lejlighedsvis rejsende, vil du nok købe din forsikring hos rejseselskabet. Men hvis du rejser mere end to gange om året, er det meget bedre for økonomien, at have en forsikring der gælder hele året rundt, end at købe en hver gang du rejser.

Tænk fremad, planlæg forud. En årlig rejseforsikring betaler for sig selv efter kun et par rejser. Men ikke alle forsikringer er det samme værd, og som altid er den billigste ikke altid den bedste. Mere om det senere.

En årlig rejseforsikring er ikke obligatorisk, men den giver dig ro i sjælen i tilfælde af sygdom, tab og beskadigelse af ejendom og mange andre ting.

Hvor er det bedst at købe en årlig rejseforsikring?

bankraadgivning

 1. Din bank er sikkert det første sted du vil prøve. Banker er for nyligt blevet stærkt konkurrenceprægede og for at beholde din forretning, tilbyder de nok bedre satser. For eksempel har min bank opgraderet min bankkonto til en fordelskonto, og det betaler jeg 135 kr. for hver måned.

Til gengæld får jeg flere fordele, inklusiv en gratis, omfattende rejseforsikring der gælder i hele verden. Men her er den bedste del… Jeg får hele denne gratis rejseforsikring, ikke kun til mig selv, men også til de familiemedlemmer der rejser sammen med mig, inklusiv mine forældre og søskende.

Jeg sagde gratis, fordi jeg allerede får andre fordele der er mere værd end 135 kr. om måneden, hvis jeg skulle købe dem individuelt. Jeg har sparet en masse tid, da jeg aldrig skal lede efter en forsikring. Så lad være med at ignorere din bank.

kreditkort forsikring

 1. Kreditkort selskaber tilbyder lignende forsikringer, med nogle ekstra fordele. I tilfælde af tyveri eller tab af dit kreditkort, vil de tildele dig et nyt kort, som regel inden for nogle få timer.

Ud over tilbud om rejseforsikring, er der også andre fordele ved at tjekke dit kreditkortselskabs betingelser. Hvis du reserverer din rejse med dit kreditkort, kan stort set alle selskaber beskytte dig mod meget af det, der kan gå galt.

Nogle kreditkortselskaber har også specialiserede rejseafdelinger, som ikke kun giver dig rabat på rejser, men også giver en endnu bedre beskyttelse, dvs. bedre rejseforsikring og til en meget lavere pris. Men vær opmærksom på, at alle forsikringstilbud forhindrer dig i at gøre krav på det samme, selvom du er dobbeltdækket af forskellige kilder.

Lad os for eksempel sig, at du har købt en separat rejseforsikring og du har købt din flybillet med dit kreditkort. Hvis din baggage bliver væk, kan du sikkert gøre krav på erstatning fra begge kilder, men ikke til begge på samme tid.

Grunden til det, er at forsikringsselskaberne har været udsat for meget svindel i de seneste år. Ved at tillade dobbelte erstatningskrav, er svindlere blevet opmuntrede til at have flere forsikringer og lave flere falske anmeldelser.

For eksempel kan de tage en allerede slidt kuffert med på en rejse, vel vidende at den vil gå i stykker. De kan kræve erstatning for skade og tab af ejendom fra flere forsikringsselskaber.

Mastercard er rigtig udbredt blandt os danskere, og er faktisk en af de få kreditkortsudbydere i landet, som har en inkluderet rejseforsikring. Dette kan du læse mere om på deres hjemmeside her.

forsikrings selskab

 1. Forsikringsselskaber er en populær og åbenlys kilde til en årlig rejseforsikring. Hvis du har en bil eller har en indboforsikring, så få et tilbud fra dit forsikringsselskab. Husk, at fordi du allerede er kunde, kan din bilforsikring ofte gøre dig berettiget til en meget god rabat.

Her er et tip: hvis de ikke giver dig en konkurrencedygtig forsikring, så fortæl dem at du vil lede efter en god pakkeløsning et andet sted. Lad dem vide, at du vil lede efter en pakke der inkluderer en god indboforsikring, enestående rejseforsikring og også en god bilforsikring.

Hør her, frygten for tab VIL få dem til at hoppe og springe for dig, og hvis ikke? Her er et andet tip: Når du taler med en anden kilde om at få en konkurrencedygtig rejseforsikring, så sørg for at nævne, at du har andre aktiver, som du kunne forsikre hos dem, såsom din bil, indbrud, indbo, osv.

Dette vil ikke virke med rejseselskaber, men virker perfekt med de fleste forsikringsselskaber. Jeg har gjort det mange gange og sparet mig selv for tusindvis af kroner, ja tusindvis, over de sidste par år.

Denne forsikringsindustri er meget konkurrencepræget. For en gangs skyld er det til fordel for den “lille mand” (dig og mig), så lad os udnytte det. Du kan på forsiden af Cosurance.dk, se en oversigt over anbefalelsesværdige rejseforsikringsselskaber, som alle tilbyder billige og veldækkende forsikringer. Jeg har selv, sammen med redaktionen, være med til at håndplukke de bedste af slagsen, så du kan roligt vælge en af de anbefalede.

Rejseforsikring i din indbos forsikring

 1. Visse typer af indboforsikringer, giver måske også årlige rejsedækning. Så undersøg alle dine forsikringer for en sikkerheds skyld. Nogle indboforsikringer inkluderer nogle slags rejsedækninger, inklusiv tab eller skade af personlig ejendom, mens du er væk hjemmefra.

Tip: selv hvis du bor sammen med dine forældre, så bed dem om at tjekke deres police for dig. Du vil blive overrasket over at se, at selv “din” ejendom er dækket uden for dit hjem.

Kun en advarsel: gå ikke ud fra at det er dækket eller omfanget af dækningen. Hvis du ikke er sikker, så spørg en forsikringsmedarbejder. Hvis dækningen som de beskriver, lyder endnu bedre end du havde forventet baseret på policen, så bed dem om at tydeliggøre det på skrift.

Hvorfor? Når et stort tab opstår, vil forsikringsselskabet sende en lokal ekspert ud for at vurdere skaden. Disse folk kaldes tabsregulatorer. Deres job er at spare penge for deres forsikringsselskab. Og jeg taler ud fra bitter erfaring, at de tager ingen fanger.

De vil skrue dig ned i jorden, hvis du ikke har det skrevet tydeligt ned, sort på hvidt. Bare gør det. Det tager få minutter at bede om en klargøring på skrift, men kan spare dig for tusindvis af kroner, når du har en af disse onde tabsregulatorer at diskutere med over policen.

rejseforsikring i lufthavnen

 1. Du kan også købe en rejseforsikring i sidste øjeblik fra rejseselskaber og flyselskaber. Forvent at blive udnyttet, groft! Jeg behøver vel ikke at sige, at disse er nogle af dine dyreste muligheder. Bare undgå at ende med den mulighed, find din forsikring i god tid inden afrejse.

Hør nu her. Rejseforsikrings policer er ikke helt identiske. På samme måde som du overvejer priser, bør du absolut også læse vilkår og betingelser grundigt. For eksempel varierer den øvre aldersgrænse hos nogle forsikringsselskaber.

Nogle selskaber har måske en grænse for årlige rejser, mens andre slet ingen grænse har. De fleste rejseselskabers policer dækker en række af begivenheder og erstatningskrav. Men som man siger, djævlen er i detaljen.

Problemet med de fleste billige forsikringer fra ukendte og sikkert berygtede selskaber, er det de skriver med småt. Ved du hvad jeg taler om? … alle disse små erklæringer de skriver bar på formularen? Eller hvis du køber din forsikring online (og det burde du), vær opmærksom på alle de sider med virkelig lille tekst de beder dig om at acceptere?

Altså, det er her de begraver mange af de små betingelser og begrænsninger. De fleste person læser ikke alle disse betingelser. Gør dig selv en stor tjeneste og ved denne lejlighed, læs det hele. Hvis forsikringspolicen er fuld af misvisende ord eller kompleks sprog, så gå videre uden at købe.

Alle forsikringsselskaber er hurtige til at påpege hvor mange millioner du “i alt” kan få i erstatning, i tilfælde af en alvorlig ulykke. Men de alle har en beløbsgrænse pr. ting i din erstatning. Så erstatninger for tab af penge vil blive udjævnet, og ligeledes med erstatninger for elektroniske enheder, tøj, osv.

Dette betyder, at med de billigere forsikringer, vil du have en meget lav grænse. For eksempel hvis du kræver erstatning for en mobiltelefon og en MP3-afspiller, vil du opdage at grænsen for personlig elektronik ikke engang er nok til at betale for bare “en” af disse enheder, slet ikke dem begge. Vent ikke på en uheldig begivenhed, for at se fejlene i en alt for billig forsikring. Det er det værste tidspunkt, at finde ud af det på, når du har mest brug for hjælpen.

Hvad skal alle forsikringer dække?

 1. Tab og skade på ejendom og penge
 2. Flyforsinkelser eller aflysninger
 3. Ulykker
 4. Sygdom
 5. Dine udgifter når en begivenhed opstår
 6. Dit potentielle ansvar over for andre personer
 7. Juridiske tjenesteydelser

Sammenlignet med dine totale omkostninger, er en årlig rejseforsikring kun en lille del. Hvis du er fuldt dækket, vil du have mindre at bekymre dig om, og det vil svare til mere afslapning og fornøjelse. Du kan læse mere om rejseforsikringers dækning, på artiklen “Rejseforsikringers dækning“.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du egentlig har brug for en rejseforsikring, kan jeg anbefale dig at læse mere om dette her. Ved at læse den artikel, bliver du i stand til at kunne vurdere, om det egentlig er en nødvendighed for dig.