En guide til at købe og bruge rejseforsikring

Rejseforsikring

Oksen_Jannik

Jannik Oksen – 5 år i forsikringsbranchen

Er en rejseforsikring virkelig nødvendig?
Af Jannik Oksen – Forsikrings assurandør

At rejse er allerede dyrt nok, er det ikke? Omkostningerne til flyture, krydstogter, hoteller, generel transport, mad og underholdning er allerede høje nok. Jeg ved ikke med dig, men jeg arbejder hårdt for mine penge, og når jeg rejser, vil jeg gerne beholde så mange af mine penge i MINE lommer som muligt. Er rejseforsikring en nødvendighed eller en luksus? Hvorfor ikke skyde nogle genveje her og der. Hvorfor købe noget, hvis det egentlig ikke er nødvendigt?

Mit personlige svar er selvfølgelig, for jeg er ikke uafhængigt rig og kan ikke klare det potentielle tab jeg ville få, hvis jeg skal have medicinsk behandling mens jeg rejser. Ikke at være uafhængigt rig betyder også, at jeg er ude efter en passende men billig rejseforsikring. Jeg tror du er i samme situation, at du også har brug for en billig rejseforsikring. Hvis du stadig ikke er sikker på det, så overvej følgende.

Vidste du, at hvis du bliver syg eller kommer til skade mens du er udenlands, dækker din sygeforsikring måske ikke alle de udgifter du vil få? Hvis udgifterne for behandling er højere end det maksimale for din sygeforsikring, vil du stå til ansvar for differencen, medmindre du allerede har købt en rejseforsikring. Faktisk kan det være, at du ikke kan blive indlagt på hospitaler i nogle lande, hvis du ikke kan bevise at du har en ulykkes- eller sygeforsikring.

Det gælder for alle, uanset alder og periode i udlandet. Lad os sige, at du bliver syg kun et par timer efter du er ankommet til din destination. Eller måske tager du en dagsrejse til et andet land, og du kommer til skade i et trafikuheld. Det kan også være, at en af dine børn er på besøg i udlandet med deres skoleklasse, får madforgiftning og har brug for hospitalsindlæggelse. I alle tilfælde, uden en passende sygeforsikring, vil du være ansvarlig for alle omkostninger over og under grænsen for din eksisterende sygeforsikring.

Derfor, før du rejser til udlandet, er du nødt til at sørge for at du har en rejseforsikring der dækker og ikke springer dit budget. Du bør tjekke om der er en passende dækning gennem din nuværende ulykkesforsikring, personalegoder, eller endda gennem dit kreditkort. Hvis dækningen er tilstrækkelig til dine behov, så kan du nyde din rejse uden ekstra udgifter til rejseforsikring. Hvis du ikke er sikker på dækningen, eller hvis dækningen er utilstrækkelig eller ikke-eksisterende, så burde dit næste skridt være, at undersøge og købe den rejseforsikring du behøver.

Hvor meget kan du forvente at betale?

Da jeg købte min første flybillet til Kina for et par år siden, kostede en returbillet ca. 13.500 kr, og min rejseforsikring kostede mig over 3.350 kr, fordi jeg ikke kiggede efter en billig rejseforsikring online.

Et par år senere, en smule ældre og klogere, og min rejseforsikring til en anden rejse til Kina kostede mig meget mindre, ca. 2000 kr for næsten den samme dækning. Forskellen? Før jeg købte min rejseforsikring til den anden rejse, søgte jeg online og fandt den dækning jeg havde brug for, til den rigtige pris. Hvis jeg havde købt min rejseforsikring til min seneste rejse fra rejseselskabet, ville den have kostet mig omkring 4000 kr, og mine flybilletter koster kun 10.000 kr! Ikke lige den smarteste måde at vælge.Gode råd til rejseforsikringer

Så hvor meget vil det koste dig? Ikke så meget som det vil koste dig, hvis du bliver syg eller kommer til skade i udlandet, og du ikke har en rejseforsikring der dækker! Det er det åbenlyse svar til det spørgsmål.

Faktisk kommer prisen for rejseforsikring an på din alder og den type dækning du vælger. De grundlæggende forsikringer koster så lidt som 40 kr. pr. 6.750 kr. dækning. På den anden side kan du forvente en fuld dækningsforsikring, kan koste dig fra 7 til 10{ae9ef58bf81e9614250b716ec867e3294f5cf7ab18ebc28a9ed493836965d272} af dine rejseomkostninger, afhængigt af din alder. Jo ældre du er, jo mere skal du betale. Uanset hvad prisen er på forsikring, er det helt sikkert mindre end omkostningerne ved medicinsk evakuering!

Den gode nyhed er, at du nemt, bekvemt og hurtigt kan undersøge og lokalisere gode men billige rejseforsikringer online og reducere omkostningerne mens du gør et informeret køb. Så meget bedre end at tage det du er blevet tilbudt af rejseselskabet, for du kan vælge mellem hundredevis at rejseforsikrings selskaber og samtidig spare en masse penge. Et sted du kan starte din søgning, er på Travel Insurance Central.

Hvad du skal overveje når du køber en rejseforsikring

For at hjælpe i din søgning, er der her nogle forslag til at hjælpe dig med et informeret køb.

  1. Overvej det værste der kan ske. Hvis du ikke har problemer med at kunne betale, i værste tilfælde, så har du måske ikke brug for en rejseforsikring eller måske har du ikke brug for en omfattende forsikring.
  2. Sørg for at den forsikring du overvejer, giver dig en passende medicinsk/tand dækning, inklusiv medicinsk evakueringsdækning, i tilfælde af at du har brug for mere behandling end de kan tilbyde, og du skal til dit hjemland. Dette sker hvis du bliver syg i et udviklingsland eller endda på et krydstogtsskib.
  3. Tjek din eksisterende forsikrings politikker for en mulighed for dækning. Der er ingen grund til at betale mere for noget du allerede har i din nuværende forsikring, såsom dækning ved tyveri og tab.Overvejelser til rejseforsikringen
  4. Hvis du er en regelmæssig rejsende, bør du overveje en årlig eller heltids rejseforsikring. Sommetider hedder de flerrejse rejseforsikring. Uanset navnet, kan disse forsikringer være relativt billige, sammenlignet med engangsrejse rejseforsikringer.
  5. Du skal vide hvad du køber, så læs det med småt. Vær sikker på at du forstår hvad virksomheden foreslår, der er en lovlig grund til at aflyse eller afbryde. Hvis listen er for begrænset, skulle du måske overveje en anden forsikring.
  6. Begræns ikke dig selv til kun at købe fra dit rejseselskab. De vil sikkert kun have et firmas produkter tilgængelige, og det er der kun for din fornøjelse, men det kan blive en dyr fornøjelse!
  7. Stil mange spørgsmål om dækningen. Spil “Hvad nu hvis”-kortet. Bed om tydelige forklaringer på terminologien. Sørg for at du og rejseselskabet taler samme sprog.
  8. Køb ikke rejseforsikringen gennem flyselskabet. Hvis flyselskabet går konkurs, hvad sker der så med dækningen af din forsikring?

Du kan desuden læse en mere omfattende guide til køb af rejseforsikringer her.

Når du har købt din rejseforsikring

Husk at din rejseforsikring dækker dig inden for bestemte datoer, så begynd ikke din rejse før tid og forlæng ikke din rejse uden først at ændre datoerne for dækning, i din rejseforsikring. Selvfølgelig koster det nok lidt ekstra, men det er billigere end hvis du står uden dækning når behovet opstår.

Det er vel ikke nødvendigt at nævne, at du skal medbringe kontrakten til din rejseforsikring, når du rejser udenlands. Du kan ikke bruge din rejseforsikring til noget, hvis kontrakten ligger hjemme på skrivebordet. Du bør også altid have telefonnummeret til rejseforsikringsselskabets gratis hjælp og andre kontaktinformationer, på dig. Det hjælper dig ikke spor, hvis du bliver syg eller skadet og de nødvendige oplysninger ligger på dit hotelværelse. Det er også en god ide at medbringe dit almindelige sundhedskort.